Hva er egentlig Radio?

Dette innlegget har allerede blitt vist 5516 ganger!

Radio er innretning som nesten alle eier en eller flere av. Vi finner de overalt, i butikker, hjemme hos folk, i biler og i busser. Det et veldig kjent massemedium og også et underholdningsmedium Teknologien i en radio gjør at den kan motta signaler i form av elektromagnetiske bølger. Noen, for eksempel NRK sender ut et signal som mottas av alle radioer innenfor en viss rekkevidde, så sant de er skrudd på. Når signalet fanges opp blir det forsterket og det kommer ut som lyd via radioens høyttaler.

Når vi prater om radioteknologi regnes Nikola Tesla og Guglielmo Marconi som de som startet det hele med radiooverføring. Og den første offentlige demonstrasjonen av radiokommunikasjon ble gjort i 1893 av Nikola Tesla. Men det tok mange år før radioen ble til. På 1920-tallet kom radioen og i de første radioene ble det brukt et radiorør til å forsterke signalet. Men senere ble transistoren funnet opp og da ble radioene bedre og billigere å produsere.

Radioen ble fort veldig populært og det ble sett på som et viktig medium til å få informasjon ut til folket. Før var aviser nesten den eneste muligheten til å skaffe seg informasjon, men når radioen kom ble det lettere og informasjonen kom fortere ut til folket. Senere da tv-apparatet kom var ikke interessen for radio like stor lenger, men den er fremdeles et viktig massemedium.

I dag er det også nye måter og høre radio på. Etter hvert er det mange som hører radio over nettet og dette gjør at signalet blir bedre og det er lettere og sende. I tillegg jobbes det med noe som kalles DAB-radio, dette kommer det mer og mer av framover. Det dette går ut på er at istedenfor å sende ut signalene analogt (slik vi gjør i dag) så gjør vi signalene digitale. Dette gjør at signalene blir mer presise og det vil bli et bedre lydbilde.

Radio er en relativ enkel kommunikasjonsmetode og den er veldig nyttig for å få informasjon ut til folket. I tillegg til informasjon slik som vær og nyheter blir radioen også brukt til underholdning slik som musikk. Radioen er enkel å håndtere og den er veldig nyttig i hverdagen.